Chinese bami
Snel naar recept
Champignonsaus
Personen
2
Portie
0,4 liter
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten
Ingrediënten
- 250 gram kastanjechampignons
- 25 gram roomboter
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 25 gram bloem
- 100 ml melk
- 200 ml runderbouillon
- peper en zout naar smaak
Instructies
- * Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- * Hak de ui en de teentjes knoflook fijn.
- * Smelt de boter in een steelpan en voeg daar de champignons, ui en knoflook aan toe. Bak dit een paar minuutjes tot de champignons vocht beginnen af te geven.
- * Zet het vuur laag en voeg de bloem toe, terwijl je goed blijft roeren. Verwarm dit twee minuten en voeg dan al roerend de melk toe. Als dit goed is opgenomen voeg je de bouillon toe.
- * Als de saus naar jouw smaak nog te dun is kook je het even door. Is het te dik? Voeg dan nog wat bouillon toe.
- * Maak de saus op smaak met peper en zout.