Steek de barbecue aan en stook deze op tot 130 °C indirect.
Snijd het buikspek in blokjes van ± 3 x 3 cm en doe deze in een grote kom.
Voeg de rub toe en meng dit goed, zodat de blokjes rondom in de rub zitten.
Als de barbecue op temperatuur is, voeg je het rookhout toe en leg je de blokjes op het rooster. Doe de deksel van de barbecue dicht en houd de temperatuur van de barbecue gedurende 2,5 uur in de gaten.
Haal vervolgens de blokjes van de barbecue en doe ze in een ovenschaal. Voeg de honing, de basterdsuiker en de blokjes roomboter toe. Zet de ovenschaal op het barbecuerooster en sluit de barbecue. Laat dit nog 2 uurtjes garen. Let wel op dat de spekblokjes niet te hard aanbakken.
Zijn de blokjes klaar? Haal ze dan van de barbecue en doe ze in een andere ovenschaal of was de gebruikte ovenschaal af en stop ze daar weer in. meng nu de barbecuesaus door de blokjes, zodat ze aan alle kanten bedekt zijn. Laat ze nu nog een kwartiertje à twintig minuten op de barbecue staan zodat de saus karamelliseert. Eet smakelijk!