Ik wilde Moink balls maken naar een recept van BBQ-Junkie.nl, maar helaas had ik niet genoeg ontbijtspek gehaald van de slager. Aangezien de slager op eerste pinksterdag ook niet geopend was, maar ik had wel plakjes salami, heb ik het recept aangepast. Ik heb geen rub gebruikt, zoals in het originele recept en ook geen barbecuesaus.
Door het weglaten van de rub wordt het gehakt eigenlijk een beetje flauw, maar de salami maakt dit meer dan goed. Omdat het met de Italiaanse kruiden in combinatie met de salami wel erg Italiaans lijkt, heb ik ze gedoopt tot Italian Moink Rolls.
Ingrediënten
200 gram rundergehakt
14 plakjes salami (kleine plakjes)
20 gram Parmezaanse kaas
1,5 theelepel knoflookpoeder
1 ei
45 ml melk
30 gram paneermeel
1,5 eetlepel Italiaanse kruiden
1 theelepel zwarte peper
Instructies
Bereid de barbecue voor op indirect barbecueën op ± 130 °C.
Meng in een kom het gehakt, de Parmezaanse kaas, het knoflookpoeder, het ei, de melk, het paneermeel, de Italiaanse kruiden en de peper goed door elkaar.
Let op! Gebruik geen zout, want de salami is al zout genoeg.
Rol in elk plakje salami een beetje gehakt tot een dikte van een sigaar en zet het vast met een cocktailprikkertje.
Is de barbecue op temperatuur? Leg dan de rolletjes op het rooster en sluit het deksel.
Haal na ± 25 minuten de rolletjes van het rooster. De Italian Moink Rolls zijn klaar. Eet smakelijk.