Meng alle ingrediƫnten voor de dryrub door elkaar en strooi hiervan een dun laagje over de kiphaasjes. Laat dit vervolgens een half uurtje intrekken in de koelkast.
Bereid de barbecue voor op indirect grillen op 200 graden Celsius.
Haal de gekruide kip uit de koelkast. Kluts twee eieren in een kommetje. Vergruis de Dorito’s tot je kleine snippertjes hebt en verspreid dit op een groot plat bord.
Haal de kiphaasjes door het kommetje ei en rol ze vervolgens door de Doritokruimels, zodat ze goed rondom bedekt zijn en leg ze op een taartrooster.
Is de barbecue op termperatuur? Zet dan het taartrooster met de kiphaasjes op de barbecue. Laat dit ongeveer een half uur liggen tot de Doritolaag lekker krokant is en de kip een kerntemperatuur van minimaal 70 graden Celsius heeft bereikt. Let op dat de kerntemperatuur ook niet veel hoger wordt dan dat, anders droogt de kip uit.
Serveer de Dorito Chicken Tenders met je favoriete barbecuesaus of maak er zelf een.
Ik heb de Grate Goods Memphis Style Sweet & Smokey gebruikt.
Bovenstaand recept is een aangepaste versie van die van BBQ-HELDEN. Wij houden niet zo van pepers, daarom heb ik de dosering van de zwarte peper en de chipotle aangepast. Zo hebben de tenders een subtiel pepertje.